Lehed

reede, 31. detsember 2010

The Words of the Year 2010

Hea artikkel. Seda loeme siis, kui 11. klassis räägime keele arengust.


neljapäev, 30. detsember 2010

Wall Street Journal'i hüvastijätt Eesti kroonile

Selle artikli lihtsalt peab tallele panema.


Foldingstory

Kõik on kindlasti kirjutanud juttu, kus iga kirjutaja peab lisama uue mõtte eelnevalt kirjutatule. Paber on kokku murtud, nii et kirjutaja ei tea täpselt mida eelmine autor lisas. Nüüd on olemas veebileht, Foldingstory, mis järgib sedasama printsiipi. Huvitav tunnis järgi proovida.


kolmapäev, 29. detsember 2010

Ajutine e-maili aadress igale maitsele

Aasta viimastes tundides, kui tekkis vajadus registreeruda ühe veebilehe kasutajaks selgus, et paljudel õpilastel ei ole e-maili aadressi. Hädast aitab siin välja ajutine e-maili aadress. Selleks on mitmeid vahendeid.

1. 10-minuti meiliaadress
Vajadusel saab aadressi pikendada veelkord 10-ks minutiks



2. Guerillamail
Siit saab ajutise meiliaadressi üheks tunniks




3. Filzmail Meiliaadressi kestvus 24 tundi.


The Learning Network

New York Times'il on lisa, kus on õpetajatele tunnikavasid ja ideid, kuidas ajalehte õpetamiseks kasutada. Tunnikavad on jagatud õppeainete kaupa, paljud neist sobivad kasutamiseks inglise keele tunnis.


teisipäev, 28. detsember 2010

EVO (Electronic Village Online) koolitused

EVO selleaastastele koolitustele registreerumine algab 3. jaanuaril. Osalen juba kolmandat aastat. Seekord plaaniksin ette võtta Second Life ja refleksiooni töötoa.


laupäev, 25. detsember 2010

Jõulukuused USAs

Kas teate, mitu jõulukuuske tuuakse tuppa igal aastal? Vastuse saate sellelt lingilt. Antud graafilist esitlust saab tunnis kasutada diskussiooniks või raporti kirjutamise alusmaterjalina.




Visual Loop veebilehel on muidugi ka palju teisi graafilisi esitlusi erinevatel teemadel.

kolmapäev, 15. detsember 2010

Saadame jõulutervitusi

Kui on soovi õpilastega teha sellel aastal teistmoodi jõulutervitusi siis kasuta Domo Animate programmi. Selle abil saab kiiresti teha koomikseid (muidugi ka mitte ainult jõuluteemalisi), neid siis meili teel edasi saata või veebilehele vistutada.

DomoNation.com: Häid pühi by meeri


Like it? Create your own at DomoNation.com. It's free and fun!

pühapäev, 12. detsember 2010

The Beatles- laulud keeleõppes

Kieran McGovern on koostanud toreda veebilehe, kus on kuulsa ansambli hitid koos ülesannetga nii kuulamiseks kui ka lugemiseks. Ülesandeid on erineva tasemega õppijatele. Tasub proovida!


kolmapäev, 8. detsember 2010

The Story Starter

Miks mitte mõnikord kirjutada jutukesi etteantud alguslause abil. The Story Starter pakub välja lauseid selle jaoks. Sobib eriti hästi gümnaasiumiõpilastele. Olen kasutanud ka tunni alguses vestlusülesandena.


teisipäev, 7. detsember 2010

Audio Puzzler- kuulamisoskuse harjutamiseks

Audio Puzzlerist leiab mänge kuulamisoskuse arendamiseks. Mängu alustamiseks tuleb valida teema. Seejärel, vali jutumullike, kuula ja sisesta tekst. Järjesta tekst vastavalat teemale. Kui oled edukas, saad preemiaks vaadata videot, kust tekst on võetud. Päris põnev väljakutse!


pühapäev, 5. detsember 2010

Kuidas tehnoloogia mõjutab õppimist?

New York Times on avaldanud huvitava artikli selle kohta, kuidas tehnoloogia mõjutab õppimist ja missugused probleemid võivad sellega kaasneda. Päris huvitav ja õpetlik artikkel.


Jõulutegevused

Teach-ICT veebilehelt leaib hulgaliselt ideid, kuidas jõuluteemat tundides käsitleda- jutukesed, veebiotsingud, mõistatused jne.